Posted on 22. juni 2011 · Posted in Gratis Downloads, Microsoft SQL Server

I takt med at flere af vores kunder er begyndt at bruge Microsoft SQL Server som database til deres Microsoft C5, så har vi tit haft brug for en nem måde at tage backup af deres database på.

Derfor har vi lavet et lille script, som vi gerne vil dele med jer der har brug for en nem måde at tage backup af en MSSQL database på. Scriptet er delt i 2 filer, en .bat fil og en .sql fil som jeg gennemgår nedenfor.

Du kan også downloade scriptet nederst på siden.

Sådan laver du .bat filen

For at lave .bat filen starter du notesblok og skriver følgende linjer:

c:
cd C:\backup
del C5_Backup.bak
sqlcmd -i c:\backup\backup.sql
PAUSE

Når du har gemt filen, så ændres filtypen fra .txt til .bat

Det der i filen er, at den først går til mappen C:\backup\. Her kan du selvfølgelig angive den mappe du vil bruge til backup. Herefter sletter den filen med navnet C5_Backup.bak. Efter den har slettet backup filen, så kalder den .sql filen, som tager en backup af SQL databasen.

Sådan laver du .sql filen

For at lave .sql filen kan du enten bruge samme metode som ovenfor, eller skrive den i SQL Management Studio. Hvis du bruger samme metode som ovenfor, så skal filnavnet ændre fra .txt til .sql.

Filen skal indeholde følgende linjer:

EXEC sp_addumpdevice ‘disk’, ‘C5_Backup’,'c:\Backup\C5_Backup.bak’
BACKUP C5_Drift TO C5_Backup
GO

Det filen gør er, at den tager en kopi af databasen C5_Drift og gemmer som C5_Backup.bak. Der hvor backup stien er angivet (c:\Backup\C5_Backup.bak) kan ændre til en anden sti alt efter hvor man ønsker backuppen placeret. Backup stien skal dog være den samme som der er brugt i .bat filen.

Sådan bruger du backup scriptet

For at tage en backup af MSSQL databasen, så køres .bat filen, som sletter den gamle backup og efterfølgende kalder .sql filen som tager en ny backup.Del denne artikel

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail